Geboortekaartjes Op Maat

Hoera! Er is een baby op komst! Gefeliciteerd!

Hoe leuk is het om jullie baby te introduceren met een prachtig, persoonlijk en uniek geboortekaartje! Ik ontwerp geboortekaartjes op maat. Dat betekend dat ik met jullie wensen en ideeën een persoonlijke kaart voor jullie ontwerp.

Wanneer ik van jullie de opdracht krijg om een prachtigen persoonlijk geboortekaartje voor jullie te ontwerpen vraag ik jullie alle wensen/ideeën/informatie door te geven. Dit kan via de mail, telefonisch of tijdens een afspraak die we kunnen maken.

Ontwerpproces

 • Ik ga met jullie input en informatie aan de slag met het ontwerp.
 • Jullie ontvangen de ontwerpen digitaal per email, kunnen deze samen bekijken en ik ontvang jullie feedback over het ontwerp. 
 • Met jullie feedback pas ik het ontwerp voor jullie aan. Bij de ontwerp prijs zijn 3 correctierondes inbegrepen. Als we meer correctierondes nodig hebben om het ontwerp helemaal naar jullie wens te maken is dat natuurlijk geen probleem. Voor iedere extra correctieronde wordt €35,00 berekend.

Proefdruk

 • Als het digitale ontwerp naar wens is en alle gegevens door jullie zijn gecontroleerd op (spel)fouten kan ik de proefdruk aanvragen. Deze is gratis en kun je binnen 5 werkdagen thuis verwachten.
 • De proefdruk ontvang je thuis om het papier te kunnen bekijken, kleuren kunnen beoordelen en laatste puntjes te controleren.
 • Kleine aanpassingen kun je doorgeven en pas ik aan in het ontwerp, jullie ontvangen de aangepaste versie digitaal.

Afwachten

 • Als de proef helemaal naar wens is het wachten tot de baby is geboren.
 • Ik ontvang van jullie de definitieve aantallen die jullie willen bestellen. 
 • Denk hierbij aan een paar extra kaarten voor het fotoboek of verdwaalde uitnodigingen. Bijbestellen is mogelijk maar daarvoor worden wel extra kosten berekend door de drukker.
 • Jullie kunnen de enveloppen al eerder ontvangen om deze vast te schrijven. Laten jullie de adressen er liever op drukken dan ontvang ik graag een compleet en gecontroleerd excell bestand met adressen.
 • Ik stuur jullie de factuur welke jullie vast kunnen overmaken zodat als de baby er is, jullie hier niet meer aan hoeven te denken en er geen onnodige vertraging oploopt.

Als de baby is geboren

 • Jullie kunnen mij per mail, sms of WhatsApp de geboortegegevens doorgeven. 
 • Ik maak het ontwerp helemaal klaar met de officiële gegevens en die mail ik naar jullie.
 • Bij akkoord op het definitieve ontwerp (mag ook per sms of WhatsApp) stuur ik de opdracht door naar de drukker.
 • De kaarten worden doorgaans binnen 2 werkdagen verstuurd.

Levering

 • Kaarten worden verstuurd met de standaard pakketverzending van PostNL, mits anders afgesproken. Willen jullie de kaarten op komen halen in Alphen aan den Rijn dan is dat uiteraard mogelijk.
 • Jullie ontvangen altijd een Track & Trace code van het pakket zodat jullie deze kunnen volgen en de postbode kunnen opwachten.
 • De kaarten worden los en exclusief bindmateriaal geleverd. Jullie kunnen dus zelf de pakketjes samenstellen en het touw/lint/koord naar eigen wens aanschaffen. Willen jullie de pakketjes helemaal in elkaar gezet inclusief touw van mij ontvangen dan kan dat, hiervoor wordt wel een meerprijs berekend.

Levertijd

 • Ik adviseer altijd minimaal 4 weken voor de uitgerekende datum het ontwerp klaar te hebben. Mocht de baby ietsje eerder komen dan staat het ontwerp vast klaar.
 • Voor het ontwerpproces hebben we ongeveer 8 weken nodig, afhankelijk van de wensen en snelle communicatie tussen ons. Dit is een richtlijn en per opdracht verschillend. 

Prijsindicatie Geboortekaartjes op maat

Ontwerp vanaf €120,00
Afhankelijk van jullie wensen worden de ontwerpkosten berekend.

Drukwerk prijs op aanvraag
Deze kosten zijn afhankelijk van het volgende;
aantallen – formaat – papiersoort(en) – bewerking

Proefdruk Gratis
Je ontvangt een proefdruk na akkoord op de offerte en wanneer het digitale ontwerp af en naar jullie wens is.

Accessoires:
Enveloppen Kraftpapier €0,50 per stuk
Sluitstickers standaard €0,15 per stuk
Persoonlijke sluitstickers: Op aanvraag
Ontwerp bijpassende poster: €20,00
Print geboorteposter: Op aanvraag
Ontwerp persoonlijke postzegel: Gratis

Prijzen zijn inclusief 21% BTW

FAQ's Veelgestelde vragen & antwoorden

 • Wat kost een kaartje per stuk?
  Er zijn geen vaste stuk prijzen voor de kaartjes die ik ontwerp. Prijzen worden berekend aan de hand van jullie wensen, de aantallen, papiersoorten, formaat en afwerking. Ik maak graag een passende offerte voor jullie, neem dus gerust contact met mij op om jullie wensen en mogelijkheden te bespreken waarnaar ik een offerte voor jullie zal maken.
 • Kunnen we een afspraak maken?
  Dat kan zeker! Graag zelfs. Ik nodig jullie graag uit bij mij thuis in Alphen aan den Rijn om kennis te maken, jullie wensen en de mogelijkheden te bespreken. Dit gesprek is vrijblijvend.
  Is het voor jullie te ver of niet mogelijk om langs te komen dan kunnen we ook een telefonische afspraak maken. 
 • Het geslacht van de baby is nog niet bekend, kunnen we twee versies laten maken?
  Geen probleem! Ik maak kosteloos twee versies van het geboortekaartje, mits dit niet een totaal ander ontwerp is. Willen jullie dat wel, dan kunnen hiervoor extra ontwerpkosten berekend worden.
 • We geven een kraamfeestje maar nodigen daarvoor niet iedereen die een kaartje ontvang uit. hoe lossen we dat op?We kunnen 2 versies van de kaart maken, een met kraamfeestje en een zonder, per versie bestel je het benodigde aantal kaarten. Geef dit gerust aan en ik denk graag met je mee.
 • Naast het geboortekaartje willen we graag nog andere items bestellen kan dat?
  Uiteraard. Ik denk graag met jullie mee en ontwerp een prachtige baby-huisstijl voor jullie. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 
 • Kan ik een vrijblijvend ontwerp ontvangen?
  Ik ontwerp niet vrijblijvend. Bij akkoord op de offerte en het ontvangen van alle wensen, info en de aanbetaling ga ik aan de slag met het ontwerp van jullie kaart. 
 • Kan ik een proefkaartje ontvangen?
  Je ontvangt altijd een gratis en persoonlijke proefdruk. Deze ontvang je bij akkoord op de offerte en wanneer de digitale ontwerp helemaal naar jullie wens is.
 • Wat is de levertijd?
  Voor een ontwerp op maat is het fijn dat we de tijd hebben om een prachtige kaart te ontwerpen. 2 maanden is hiervoor een mooie richtlijn.
 • Kan ik met spoed een kaartje bestellen?
  Neem voor een spoedopdracht altijd even contact met mij op. Ik kan dan kijken wat jullie wensen zijn en wat mijn agenda voor mogelijkheden bied binnen de tijd die er nog is. Houdt wel rekening met eventueel spoedkosten die in rekening kunnen worden gebracht.
 • Kan ik de bestanden en lettertypes ontvangen?
  Om mijn ontwerpen zo goed mogelijk te beschermen stuur ik geen open werkbestanden en ook geen lettertypes. Wanneer je elementen van de kaart terug wil laten komen op andere producten van een andere leverancier, kan ik wel elementen aanleveren in de juiste bestandsformaten zodat het samen een geheel vormt.
 • Ik heb een leuk ontwerp gezien op internet, kunnen jullie dit maken?
  Ik kopieer geen kaarten van andere ontwerpers. Heb je leuke voorbeelden gezien? Dan kun je dit uiteraard met mij delen zodat ik een goed beeld krijg van wat je wensen zijn, waar ik voor jou weer een uniek ontwerp uit creëer.
 • Ik heb zelf onderdelen zoals foto’s of illustraties, kun jij deze in een kaart verwerken?
  Dat kan zeker! Hierbij geef jij Design by Loes het recht om alle aangeleverde bestanden te gebruiken in het ontwerp. Het is niet toegestaan bestanden aan te leveren waarvan je niet het recht hebt deze te gebruiken. Bij overtreding hiervan kan Design by Loes hier niet aansprakelijk voor worden gesteld; zowel door klant als door derden. Ik ga er vanuit dat je beschikt over alle rechten over de aangeleverde bestanden.
 • Druk/print jij de kaarten zelf?
  Nee. Ik werk met professionele drukkerijen waar ik de kaarten laat maken. Ik heb jouw contact met deze drukkerijen waarbij de kwaliteit van zowel het drukwerk als het papier van hoog niveau is.
 • Ik heb op de website kraft enveloppen gezien, kan ik ook andere enveloppen bij je bestellen?
  Ja natuurlijk kan dat! Geef gerust aan wat je wensen hierin zijn en ik ga voor je op zoek naar de enveloppen die daar het beste bij passen! 
 • Kunnen we ook de enveloppen laten bedrukken?
  Dat kan zeker. We kunnen de enveloppen personaliseren zodat ze perfect passen bij de kaart en we kunnen ook de adressen op de enveloppen laten drukken zodat je ze niet hoeft te schrijven. Hiervoor ontvang ik van jullie een compleet Excell bestand van jullie, welke door jullie is gecontroleerd. 
 • Staat het Design by Loes logo altijd op de kaart?
  Ja, net zoals bij andere producten staat ook bij mijn product het logo erop. Ik probeer deze altijd zo subtiel mogelijk te plaatsen. Indien de achterkanten van de kaartjes onbedrukt blijven staat mijn logo op de voorkant van de kaart. Wil je dit logo liever op de achterkant, dan is dat zeker mogelijk, de extra kosten voor het drukken van de achterkant worden dan wel in rekening gebracht.
 • Verzending
  Alle verzendingen laat ik uitvoeren door PostNL. Standaard wordt gekozen voor standaard pakketverzending mits anders is afgesproken. Je ontvangt altijd een Track & Trace code van het verzonden pakket. Pakketten versturen naar het buitenland is ook mogelijk, hiervoor worden de PostNL tarieven gehanteerd. 
[instagram-feed]