06-22300598

FAQ's Veelgestelde vragen & antwoorden

 • Wat kost een kaartje per stuk?

Er zijn geen vaste prijzen voor de kaartjes die ik ontwerp. Prijzen worden o.a. gebaseerd op jullie wensen, aantallen, papiersoort, formaat en afwerking. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken zodat ik een offerte op kan stellen.

Bekijk deze pagina voor een goede prijsindicatie: PRIJZEN

 • Kunnen we een afspraak maken?

In de meeste gevallen gaat het contact via e-mail maar een brainstormsessie via de telefoon of Facetime/Skype/Zoom is ook mogelijk.

Wil je graag langskomen in Boskoop om aan de keukentafel te brainstormen, de ontwerpen te bekijken en jullie wensen te bespreken? Dat kan! Ik maak graag een afspraak met jullie op een doordeweekse dag (ook in de avond mogelijk). 

Als jullie langs willen komen breng ik vooraf €45 in rekening. Indien jullie akkoord gaan met het ontwerpen van een kaart op maat worden deze kosten in mindering gebracht op de eindfactuur.

 • Naast enveloppen willen we graag nog andere items rondom onze kaart bestellen kan dat?

Uiteraard! Ik denk graag met jullie mee en kan bijvoorbeeld ook een prachtige huisstijl voor jullie ontwerpen. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

 • Kan ik een vrijblijvend ontwerp ontvangen?

Ik ontwerp niet vrijblijvend. Bij akkoord op de offerte en na het ontvangen van al jullie wensen, benodigde informatie en de aanbetaling ga ik aan de slag met het ontwerpen van jullie kaart. 

 • Kunnen we een proefkaartje ontvangen?

Jullie ontvangen altijd een gratis en persoonlijke proefdruk. Deze ontvangen jullie nadat het digitale ontwerp helemaal naar wens is.

 • Wat is de levertijd?

Voor een trouwkaart en geboortekaartje op maat is het fijn als we ruim de tijd hebben om een prachtige kaart te ontwerpen. Twee maanden is hiervoor een mooie richtlijn. Voor een ontwerp uit de collectie trouwkaarten hebben we ongeveer vijf weken nodig.

 • Kunnen we met spoed een kaartje bestellen?

Neem voor een spoedopdracht altijd even contact met mij op via e-mail. Ik kan dan kijken wat jullie wensen zijn en of hiervoor ruimte in mijn agenda is. Houd wel rekening met extra (spoed)kosten die in rekening gebracht kunnen worden.

 • Kunnen we de bestanden en lettertypes ontvangen?

Om mijn ontwerpen zo goed mogelijk te beschermen deel ik geen open werkbestanden en lettertypes. Wanneer jullie elementen van de kaart terug willen laten komen in andere producten van een andere leverancier, kan ik wel elementen aanleveren in de juiste bestandsformaten zodat alles één geheel vormt.

 • Zet jij de kaarten voor ons in elkaar? En lever je de extra’s zoal touw, lint, takjes, paperclips of splitpennen?

In de meeste gevallen lever ik de kaarten los en exclusief touw of andere extra’s. Jullie kunnen dus zelf aan de slag om de kaartjes in elkaar te zetten. Ook zijn jullie vrij om eigen keuzes te maken in welk touw, lint of andere decoratie jullie voor de kaarten gebruiken. Uiteraard denk ik graag mee en verwijs jullie naar de juiste winkels om dit aan te schaffen.
Wil je dit onderdeel uit handen geven? Geen probleem, ik zet alles met liefde voor jullie in elkaar, voor deze werkzaamheden wordt een uurtarief van €50,00 per uur berekend. Dat is exclusief materiaal, inclusief btw.

 • We hebben een leuk ontwerp gezien op internet, kunnen jullie dit maken?

Ik kopieer geen ontwerpen van andere ontwerpers. Hebben jullie leuke voorbeelden gezien? Dan kunnen jullie dit uiteraard met mij delen zodat ik een goed beeld krijg van jullie wensen. Ik creëer altijd een eigen ontwerp.

 • We hebben zelf onderdelen zoals foto’s of illustraties, kun jij deze in een kaart verwerken?

Dat kan! Jullie geven Design by Loes dan het recht om alle aangeleverde bestanden te verwerken in het ontwerp. Het is echter niet toegestaan om bestanden aan te leveren waarvan jullie niet het recht hebben om deze te gebruiken. Bij overtreding kan Design by Loes niet aansprakelijk gesteld worden, niet door klanten en niet door derden.

 • Druk/print jij de kaarten zelf?

Nee. Ik werk met professionele drukkerijen waar de kwaliteit van zowel het drukwerk als het papier van hoog niveau is.

 • We hebben op de website kraft enveloppen gezien, kunnen we ook andere enveloppen bij je bestellen?

Ja, natuurlijk kan dat! Geef gerust aan wat jullie wensen zijn en ik ga op zoek naar de enveloppen die daar het beste bij passen! 

 • Kunnen we ook de enveloppen laten bedrukken?

Dat kan. We kunnen de enveloppen personaliseren zodat ze perfect passen bij de kaart en we kunnen ook de adressen op de enveloppen laten drukken. Ik heb hiervoor dan een adressenbestand in Excel nodig dat door jullie is gecontroleerd. 

 • Staat het Design by Loes logo altijd op de kaart?

Ja, net zoals bij andere producten verwerk ik ook in mijn ontwerpen mijn logo. Ik probeer dit altijd zo subtiel mogelijk te plaatsen. Indien de achterkant van de kaarten onbedrukt blijft staat mijn logo op de voorkant van de kaart. Wil je het logo liever op de achterkant, dan worden de extra kosten voor het bedrukken van de achterkant in rekening gebracht. Tegen een meerprijs is het mogelijk het logo af te kopen, vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 • Verzending

Alle verzendingen laat ik uitvoeren door PostNL via een pakketverzending. Jullie ontvangen hiervan een Track & Trace-code. Ik overleg met jullie of we de pakketten met een standaard, aangetekend of een verzekerde zending versturen. Pakketten versturen naar het buitenland is ook mogelijk, hiervoor worden de PostNL tarieven gehanteerd.