Werkwijze Trouwkaarten op maat

Kennismaken

Wat leuk dat jullie nieuwsgierig zijn naar mijn ontwerpen! Je kunt per email of het contactformulier een offerte en meer informatie aanvragen. Om jullie aanvraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden is het belangrijk dat de aanvraag zo compleet mogelijk wordt ingevuld. Het gaat hierbij om; Type kaart, persoonlijke wensen, aantal kaarten, aantal versies, trouwdatum en deadline versturen kaart.
Jullie aanvraag wordt binnen enkele werkdagen beantwoord.

Bij akkoord op de offerte heb ik altijd per mail een bevestiging van jullie nodig. Naar aanleiding van deze mail ontvangen jullie van mij een mail met de factuur voor de aanbetaling en de informatie die ik van jullie nodig heb. Als ik beide van jullie heb ontvangen start ik met het ontwerpen van jullie trouwkaart.

Ontwerpen

Met jullie wensen, informatie en mijn creativiteit ga ik met jullie ontwerp aan de slag. Na het ontvangen van jullie informatie en de aanbetaling kun je binnen 2 weken het eerste digitale ontwerp ontvangen. Jullie bekijken het ontwerp samen door en sturen mij per mail jullie feedback waarmee ik voor jullie weer aan de slag ga. 
Bij maatwerk zijn het aantal correctierondes vrij en hebben we dus alle ruimte om aan te passen tot het ontwerp helemaal naar jullie wens is!

Proefdruk

Als het digitale ontwerp naar wens is en alle gegevens door jullie zijn gecontroleerd op (spel)fouten vraag ik voor jullie de proefdruk bij de drukker aan. De proef krijgen jullie met ongeveer 7 werkdagen thuisgestuurd. Zo zien jullie hoe de uitnodiging er in het echt uit ziet. De eerste proefdruk is gratis, mochten jullie meer proeven willen ontvangen dan kan dit tegen een kleine meerprijs.

Kaarten laten drukken

Als de proefkaart binnen is en jullie helemaal enthousiast zijn kunnen we de bestelling plaatsen. Ik ontvang van jullie de definitieve aantallen. Jullie ontvangen van mij de factuur en wanneer de betaling binnen is, stuur ik de opdracht door naar de drukker. Met ongeveer 7 werkdagen worden de kaarten bij jullie thuis bezorgd.

Levering

De kaarten worden met de pakketverzending van PostNL verstuurd. Jullie ontvangen altijd een Track & Trace code zodat jullie het pakket kunnen volgen. Trouwkaarten ophalen in Alphen aan den Rijn is in overleg en op afspraak mogelijk.

Levertijd

Trouwkaarten worden vaak 6-8 weken voor de bruiloft verstuurd. Save the date kaarten vaak 4-9 maanden voor de bruiloft.

Het ontwerpproces, inclusief proefdruk en leveren van de kaarten duurt ongeveer 8 weken. In sommige gevallen gaat dit sneller maar met 8 weken hebben we een mooie tijd om prachtige trouwkaarten te realiseren. 

Prijzen

Ontwerp trouwkaart maatwerk vanaf €220,00
De ontwerpkosten worden naar jullie wensen en ideeën berekend.

Drukwerk – prijs op aanvraag.

Extra's

Huisstijl Ontwerp complete huisstijl

Naast het ontwerpen van trouwkaarten kan ik ook jullie complete huisstijl voor jullie bruiloft verzorgen. Door alle items van jullie bruiloft in dezelfde kleuren, lettertypes en ontwerp door te voeren creëer je een geheel en een fantastisch wauw effect!

Afhankelijk van jullie wensen en de hoeveelheid items worden de ontwerpkosten van een huisstijl berekend. 

In de uitwerking van diverse items is het zeker mogelijk hierbij met verschillende leveranciers samen te werken. Bijvoorbeeld voor het ontwerp van de fotostrip voor de Photo Booth. Of bij het laten maken van een welkomstbord. Dit gaat altijd in overleg me jullie.

Items voor de huisstijl kunnen zijn;

 • Save the date kaarten
 • Menukaarten
 • Naamkaartjes
 • Welkomstbord
 • Gastenboek
 • Ceremoniemeestersbrief
 • Bedankjes
 • Ontwerp voor Photo Booth
 • Wegwijsborden

 

Sluitstickers

Het leuke van het gebruik van sluitstickers is dat ze niet alleen een toffe eye catcher op de enveloppen zijn, je plakt er de envelop ook heel eenvoudig mee dicht! Scheelt een hoop enveloppen dichtlikken.

Standaard sticker met zwart hartje. Keuze uit witte of transparante ondergrond. €0,15 per stuk.

Gepersonaliseerde stickers kan ik voor jullie maken met een ontwerp dat aansluit op de trouwkaarten.
Prijs op aanvraag.
Indicatie: 60 st. €0,50 p.s.  
120 st. €0,27 p.s.

Enveloppen

Op voorraad heb ik deze prachtige gerecyclede kraft papier enveloppen. Deze mooie enveloppen zullen echt opvallen tussen alle andere post! In diverse maten beschikbaar! Kraft enveloppen: €0,50 per stuk

Liever een andere kleur envelop? Ik ga graag voor jullie opzoek naar de juiste envelop om jullie trouwkaarten in te versturen!

Adresseren

Je kunt er voor kiezen de adressen zelf op de enveloppen te schrijven. Dat maakt het heel persoonlijk! Wil je liever de adressen op de envelop laten drukken? Dat kan in dezelfde lettertypes als we in de trouwkaart gebruiken!
Prijs op aanvraag.
Indicatie: 60 st. €27,65  120 st. €36,05

Save the date

Met een Save the date kaart zeg je; Wij gaan deze dag trouwen en nodigen jou/jullie uit, houdt deze dag vast vrij in de agenda! Verdere informatie volgt.

Save the date kaarten worden in Nederland nog niet zo veel verstuurd. Langzaam wordt het steeds gebruikelijker. Zoals iedere trend is deze ook over komen waaien uit Amerika.

Met een save the date kaart breng je jullie gasten vroegtijdig op de hoogte dat jullie gaan trouwen en dat zij zijn uitgenodigd. Vooral voor de daggasten of wanneer een bruiloft in het buitenland plaatsvindt of een heel weekend duurt erg handig! Zo weten jullie gasten dat ze daarvoor kunnen vrij nemen. En het geeft jullie de tijd om alle informatie voor de trouwkaart rustig uit te werken.

Een save the date kaart wordt gemiddeld 5-8 maanden voor de bruiloft verstuurd.

Touw & Lint

Trouwkaarten worden los en exclusief touw geleverd. Jullie zijn dus vrij om hierin eigen keuzes te maken. Heb je vragen of wil je advies? Ik denk graag met jullie mee!

Hebben jullie liever dat ik de trouwkaarten samenstel en touw verzorg? Dat kan uiteraard ook. Prijs op aanvraag

Touw zoals bij de proef meegeleverd kun je aanschaffen bij diverse bouwmarkten, tuincentra, hobbywinkels, bloemisten, HEMA en supermarkten.

Ceremoniemeestersbrief

In heel veel gevallen wordt er naast de trouwkaart, samengesteld door het bruidspaar, een brief van de ceremoniemeesters meegestuurd. Je creëert een mooi geheel als deze brief qua kleuren, lettertype en ontwerp helemaal aansluit bij de trouwkaarten!

Ontwerp & aanleveren digitale versie in PDF per e-mail is gratis.

* 1 versie, enkelzijdig A4, tekst dient compleet aangeleverd te worden, incl. 1 correctieronde. 

Andere opties in overleg mogelijk, prijs op aanvraag.

Off-white luxe papier €0,15 per vel
Blanco bestellen is mogelijk.
Printen van de brieven op bovenstaand papier kan ook.
Prijs op aanvraag. 

Ik kan deze brieven buiten het bruidspaar om met de ceremoniemeesters ontwerpen. Ik heb beroepsgeheim dus wanneer er informatie in de brief staat wat het bruidspaar nog niet mag weten dan zal ik dat ook geheim houden. 

Proefsetje

Je kunt vrijblijvend een proefsetje bestellen. In dit setje vind je de meestgebruikte papiersoorten en kun je de printkwaliteit bekijken. Het is dus een algemeen ontwerp in deze vaste kleuren. Met dit setje krijg je een goed beeld van de papiersoorten en kwaliteit die ik lever. 

Het setje kun je per email bestellen en kost €3,95. Plaats je uiteindelijk jouw bestelling bij mij dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de factuur en is het setje dus gratis.

Als jullie mij de opdracht geven jullie trouwkaarten te ontwerpen ontvang je, als het digitale ontwerp helemaal naar wens is, altijd een gratis proefdruk van jullie trouwkaart!

Bedankjes

Na een prachtige dag waar jullie met de liefste mensen een mooi feest hebben gevierd is een bedankje een mooie afsluiter. Je kunt aan het einde van de dag jullie gasten een leuk bedank kaartje of kado meegeven of later toesturen. Het is heel gaaf als dit bedankje aansluit bij deze dag. Ik kan hierin met jullie meedenken en het ontwerp aansluiten op de trouwkaarten die ik voor jullie heb mogen maken. Super leuk als jullie gasten een tastbare herinnering voor thuis hebben. Dit hoeft niet heel groots of duur te zijn. Juist de persoonlijke noot die jullie hierin terug laten komen maakt het extra speciaal. Prijs en uitwerking op aanvraag.

Takjes & Groen

Wil je de uitnodigingen afmaken met een bloem of takje? Super gaaf! Dit geeft echt een WAUW effect. Dit kun je zelf bij je bloemist aanschaffen en toevoegen aan de uitnodigingen.

Enkele voorbeelden: Eucalyptus, Gipskruid, Lavendel, Olijf takjes & Dennengroen, 

FAQ's Veelgestelde vragen & antwoorden

 • Wat kost een kaartje per stuk?

Er zijn geen vaste stuk prijzen voor de kaartjes die ik ontwerp. Prijzen worden berekend aan de hand van jullie wensen, de aantallen, papiersoorten, formaat en afwerking. Ik maak graag een passende offerte voor jullie, neem dus gerust contact met mij op om jullie wensen en mogelijkheden te bespreken waarnaar ik een offerte voor jullie zal maken.

 • Kunnen we een afspraak maken?

In de meeste gevallen gaat het contact tussen mij als ontwerper en de geïnteresseerde bruidsparen per mail. Ook een telefonische brainstormsessie of Skype gesprek worden regelmatig gedaan.

Wil je graag langskomen in Alphen om aan de keukentafel te brainstormen, de ontwerpen te bekijken en jullie wensen te bespreken? Dat kan! Ik maak graag een afspraak met jullie!

Doordeweekse dagen en avonden zijn mogelijk! Voor deze afspraak wordt €45,00 in rekening gebracht en dient vooraf te worden voldaan. Bij akkoord op het ontwerpen van maatwerk trouwkaarten worden deze kosten in mindering gebracht op de factuur.

 • Naast enveloppen willen we graag nog andere items voor onze bruiloft bestellen kan dat?

Uiteraard. Ik denk graag met jullie mee en ontwerp een prachtige bruiloft-huisstijl voor jullie. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

 • Kan ik een vrijblijvend ontwerp ontvangen?

|k ontwerp niet vrijblijvend. Bij akkoord op de offerte en het ontvangen van alle wensen, info en de aanbetaling ga ik aan de slag met het ontwerp van jullie kaart. 

 • Kan ik een proefkaartje ontvangen?

Je ontvangt altijd een gratis en persoonlijke proefdruk. Deze ontvang je bij akkoord op de offerte en wanneer de digitale ontwerp helemaal naar jullie wens is.

 • Wat is de levertijd?

Voor een ontwerp op maat is het fijn dat we de tijd hebben om een prachtige kaart te ontwerpen. 2 maanden is hiervoor een mooie richtlijn. Voor een ontwerp uit de collectie hebben we ongeveer 4 weken nodig.

 • Kan ik met spoed een kaartje bestellen?

Neem voor een spoedopdracht altijd even contact met mij op. Ik kan dan kijken wat jullie wensen zijn en wat mijn agenda voor mogelijkheden bied binnen de tijd die er nog is. Houdt wel rekening met eventueel spoedkosten die in rekening kunnen worden gebracht.

 • Kan ik de bestanden en lettertypes ontvangen?

Om mijn ontwerpen zo goed mogelijk te beschermen stuur ik geen open werkbestanden en ook geen lettertypes. Wanneer je elementen van de kaart terug wil laten komen op andere producten van een andere leverancier, kan ik wel elementen aanleveren in de juiste bestandsformaten zodat het samen een geheel vormt.

 • Ik heb een leuk ontwerp gezien op internet, kunnen jullie dit maken?

Ik kopiëren geen kaarten van andere ontwerpers. Heb je leuke voorbeelden gezien? Dan kun je dit uiteraard met mij delen zodat ik een goed beeld krijg van wat je wensen zijn, waar ik voor jou weer een uniek ontwerp uit creëer.

 • Ik heb zelf onderdelen zoals foto’s of illustraties, kun jij deze in een kaart verwerken?

Dat kan zeker! Hierbij geef jij Design by Loes het recht om alle aangeleverde bestanden te gebruiken in het ontwerp. Het is niet toegestaan bestanden aan te leveren waarvan je niet het recht hebt deze te gebruiken. Bij overtreding hiervan kan Design by Loes hier niet aansprakelijk voor worden gesteld; zowel door klant als door derden. Ik ga er vanuit dat je beschikt over alle rechten over de aangeleverde bestanden.

 • Druk/print jij de kaarten zelf?

Nee. Ik werk met professionele drukkerijen waar ik de kaarten laat maken. Ik heb jouw contact met deze drukkerijen waarbij de kwaliteit van zowel het drukwerk als het papier van hoog niveau is.

 • Ik heb op de website kraft enveloppen gezien, kan ik ook andere enveloppen bij je bestellen?

Ja natuurlijk kan dat! Geef gerust aan wat je wensen hierin zijn en ik ga voor je op zoek naar de enveloppen die daar het beste bij passen! 

 • Kunnen we ook de enveloppen laten bedrukken?

Dat kan zeker. We kunnen de enveloppen personaliseren zodat ze perfect passen bij de kaart en we kunnen ook de adressen op de enveloppen laten drukken zodat je ze niet hoeft te schrijven. Hiervoor ontvang ik van jullie een compleet Excel bestand van jullie, welke door jullie is gecontroleerd. 

 • Staat het Design by Loes logo altijd op de kaart?

Ja, net zoals bij andere producten staat ook bij mijn product het logo erop. Ik probeer deze altijd zo subtiel mogelijk te plaatsen. Indien de achterkanten van de kaartjes onbedrukt blijven staat mijn logo op de voorkant van de kaart. Wil je dit logo liever op de achterkant, dan is dat zeker mogelijk, de extra kosten voor het drukken van de achterkant worden dan wel in rekening gebracht.

 • Verzending

Alle verzendingen laat ik uitvoeren door PostNL. Standaard wordt gekozen voor standaard pakketverzending mits anders is afgesproken. Je ontvangt altijd een Track & Trace code van het verzonden pakket. Pakketten versturen naar het buitenland is ook mogelijk, hiervoor worden de PostNL tarieven gehanteerd. 

[instagram-feed]