Werkwijze trouwkaarten op maat

Kennismaken

Wat leuk dat jullie geïnteresseerd zijn in mijn ontwerpen! 

Jullie kunnen via het formulier of een e-mail een offerte of meer informatie aanvragen. Ook wanneer jullie graag samen willen brainstormen kun je dat via een aanvraag laten weten. Jullie aanvraag wordt binnen enkele werkdagen beantwoord. 

Nadat jullie een aanvraag hebben gedaan om een trouwkaart uit de collectie voor jullie te personaliseren, akkoord hebben gegeven op de offerte en ik de aanbetaling heb ontvangen, ga ik voor jullie aan de slag.

Ontwerpen

Met jullie wensen, ideeën, informatie en mijn creativiteit begin ik met ontwerpen en ontvangen jullie binnen twee weken het eerste digitale ontwerp. Naar aanleiding van jullie feedback pas ik het ontwerp net zo lang aan tot het helemaal naar wens is. 

Er zit dus geen limiet op het aantal correctierondes!

Proefdruk

Als het digitale ontwerp naar wens is en alle gegevens gecontroleerd op (spel)fouten, vraag ik een proefdruk aan bij de drukker. De proefdruk ontvangen jullie met ongeveer 7 werkdagen. Zo zien jullie hoe de uitnodiging er in het echt uit ziet. De eerste proefdruk is gratis. Mochten jullie meer proefdrukken willen ontvangen dan kan dit tegen een kleine meerprijs.

Bestellen

Zodra jullie akkoord hebben gegeven op de proefdruk kunnen we de definitieve bestelling plaatsen. Ik ontvang van jullie de definitieve aantallen. Jullie ontvangen van mij de factuur en zodra de betaling binnen is stuur ik de opdracht naar de drukker. Met ongeveer 7 werkdagen worden de kaarten bij jullie thuisbezorgd.

Verzending

De kaarten worden met de pakketverzending van PostNL verstuurd. Wil je liever een aangetekende verzending of een aangetekende & verzekerd verzending? Dan kan dat uiteraard. Jullie ontvangen een Track & Trace-code om het pakket volgen. 

Levertijd

Het ontwerpproces, inclusief proefdruk, bestellen en verzenden duurt ongeveer acht weken. Dat is vrij ruim genomen, het kan zeker sneller, vraag gerust naar de mogelijkheden!

Richtlijn versturen kaarten:
Trouwkaarten worden 6/8 weken voor de bruiloft verstuurd.
Save the date kaarten 4/9 maanden voor de bruiloft.

Prijzen

Trouwkaarten op maat vanaf € 195,00.

Bekijk hier de verschillende ontwerp pakketten en bijbehorende prijzen.
Drukwerk prijzen op aanvraag, een indicatie hiervan vind je ook op de pagina pakketten & prijzen.

Extra's items En ontwerp complete huisstijl

Naast het ontwerpen van de trouwkaart kan ik ook de complete huisstijl voor jullie bruiloft verzorgen. Door alles in dezelfde kleuren, lettertypes en het ontwerp van de trouwkaart door te voeren wordt jullie dag letterlijk één geheel en creëer je een fantastisch effect!

Natuurlijk is het mogelijk om met verschillende leveranciers samen te werken. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerp van een fotostrip voor de Photobooth of een welkomstbord. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met jullie.

 

Items voor de huisstijl kunnen zijn;

 • Save the date kaarten
 • Menukaarten
 • Naamkaartjes
 • Welkomstbord
 • Gastenboek
 • Ceremoniemeestersbrief
 • Bedankjes
 • Ontwerp voor Photo Booth
 • Wegwijsborden
 • Etc.

Sluitstickers

Sluitstickers zijn niet alleen geweldige eyecatchers op de enveloppen maar je plakt ze er ook heel eenvoudig mee dicht! Dat scheelt weer een hoop enveloppen dichtlikken! 

De standaardsticker is er één met een zwart hartje en een witte of transparante ondergrond. 

Gepersonaliseerde sluitstickers kan ik natuurlijk ook voor jullie maken! 
Prijs op aanvraag.

Prijzen

Standaardsticker € 0,15 per stuk
Gepersonaliseerde sticker*
€ 0,50 per stuk (totaal 60 stuks) 
€ 0,27 per stuk (totaal 120 stuks)
* indicatie

Enveloppen

Ik heb prachtige gerecyclede enveloppen van kraftpapier op voorraad. Deze enveloppen vallen meteen op tussen alle andere post en zijn in diverse maten leverbaar.

Kraftenvelop € 0,50 per stuk

Liever een andere kleur of materiaal envelop? Geen probleem. Ik ga graag voor jullie op zoek naar de perfecte envelop voor jullie trouwkaart. 

Adresseren

Geschreven adressen op de enveloppen maken de uitnodigingen natuurlijk extra persoonlijk! Of laten jullie de adressen liever op de enveloppen drukken? Dan gebruiken we natuurlijk hetzelfde lettertype als op de trouwkaart!

Prijs op aanvraag.
Indicatie: 60 st. €27,65  120 st. €36,05

Save the date

De trend van Save the date kaarten komt uit Amerika. Met een save the date kaart worden gasten ruim van tevoren op de hoogte gebracht van jullie trouwdatum en een te verwachten uitnodiging. Extra handig voor daggasten en/of wanneer een bruiloft in het buitenland plaatsvindt of meerdere dagen duurt. Gasten kunnen dan ruim van tevoren vrij nemen. En het geeft jullie weer de tijd om de trouwkaart rustig uit te werken.

Een save the date kaart wordt gemiddeld vier tot negen maanden voor de bruiloft verstuurd.

Touw & Lint

Trouwkaarten worden exclusief touw en linten geleverd.

Touw en linten (zoals bij de proefdruk meegeleverd) zijn te verkrijgen bij diverse bouwmarkten, tuincentra, hobbywinkels, bloemisten, HEMA en de supermarkt.

Uiteraard kan ik dit ook voor jullie verzorgen.
Prijs op aanvraag.

Naamkaartjes

Naamkaartjes voor bijvoorbeeld de tafelschikking bij het diner of voor op de stoelen bij de ceremonie. Lettertype, illustraties, kleuren en papiersoort sluit helemaal aan bij de trouwkaarten zo vormen alle grafische items op de bruiloft een geheel. Uiteraard kan ik dit ook voor jullie verzorgen. 

Prijs op aanvraag.

Bedankjes

Na een prachtige dag waar jullie met de liefste en leukste mensen een mooi feest hebben gevierd, is een bedankje voor jullie gasten een mooie afsluiter! Natuurlijk willen jullie dat dit bedankje aansluit bij de dag zelf. Dit hoeft helemaal niet groots of duur te zijn. Juist de persoonlijke noot die jullie hierin terug laten komen maakt het extra speciaal. 

Ik denk graag met jullie mee om de bedankjes aan te laten sluiten bij het ontwerp van jullie trouwkaart.

Prijs en uitwerking op aanvraag.

Takjes & Groen

Willen jullie de uitnodigingen afmaken met een bloem of een takje? Doen! Dit geeft echt net dat beetje extra. Vraag advies aan je bloemist en maak jullie uitnodigingen helemaal compleet.

Enkele voorbeelden: eucalyptus, gipskruid, lavendel, olijftakjes en dennengroen.

Gastenboek

Een gastenboek in dezelfde style als de trouwkaarten, hoe leuk is dat! We kunnen het gastenboek helemaal samenstellen zoals jullie dat willen. We gebruiken dezelfde lettertypes, kleuren en papiersoorten als de trouwkaarten. Zo vormt het een mooi geheel. De invulling van het boek kan ook helemaal naar wens, bedenk dus gerust zelf wat leuke vragen om in te vullen. 

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal pagina’s, papiersoorten en manier van binden. Vraag gerust vrijblijvend een prijs op.

Ceremoniemeestersbrief

In veel gevallen wordt er naast de trouwkaart  ook een brief van de ceremoniemeester(s) meegestuurd. Die willen jullie natuurlijk qua kleuren, lettertype en ontwerp helemaal aan laten sluiten bij de trouwkaart!

Ik kan deze brief samen met de ceremoniemeester(s) ontwerpen. Ik heb beroepsgeheim, dus wanneer er informatie in de brief staat waarvan het bruidspaar niets mag weten, dan zal ik dat ook geheim houden. 

Ontwerp en het aanleveren van een digitale versie in PDF (per e-mail) is gratis.

De tekst dient niet langer dan één A4 te zijn.
Inclusief één correctieronde. 

Off-white luxe papier is € 0,15 per vel. 
Blanco bestellen is mogelijk. 

Printen van de brieven op bovenstaand papier kan ook.
Andere opties zijn in overleg mogelijk.
Prijs op aanvraag.

Kinderakte


Een kinderakte is een super leuke manier om jullie kind(eren) bij de bruiloft te betrekken. We kunnen het ontwerp weer helemaal laten aansluiten op de trouwkaarten en kunnen de akte volledig naar jullie wens invullen. 

Prijs en uitwerking op aanvraag.

Proefsetje

Benieuwd naar mijn meestgebruikte papiersoorten en de printkwaliteit? 

Dit proefsetje is aan te vragen via e-mail en kost € 3,95.

Plaatsen jullie uiteindelijk een bestelling bij mij, dan wordt het bedrag voor het proefsetje in mindering gebracht op de eindfactuur.

FAQ's Veelgestelde vragen & antwoorden

 • Wat kost een kaartje per stuk?

Er zijn geen vaste prijzen voor de kaartjes die ik ontwerp. Prijzen worden o.a. gebaseerd op jullie wensen, aantallen, papiersoort, formaat en afwerking. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken zodat ik een offerte op kan stellen.

 • Kunnen we een afspraak maken?

In de meeste gevallen gaat het contact via e-mail maar een brainstormsessie via de telefoon of Skype is ook mogelijk.

Wil je graag langskomen in Alphen aan den Rijn om aan de keukentafel te brainstormen, de ontwerpen te bekijken en jullie wensen te bespreken? Dat kan! Ik maak graag een afspraak met jullie op een doordeweekse dag (ook in de avond). 

Als jullie langs willen komen breng ik vooraf € 45 in rekening. Indien jullie akkoord gaan met het ontwerpen van een kaart op maat, dan worden deze kosten in mindering gebracht op de eindfactuur.

 • Naast enveloppen willen we graag nog andere items rondom onze kaart bestellen kan dat?

Uiteraard! Ik denk graag met jullie mee en kan bijvoorbeeld ook een prachtige huisstijl voor jullie ontwerpen. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

 • Kan ik een vrijblijvend ontwerp ontvangen?

Ik ontwerp niet vrijblijvend. Bij akkoord op de offerte en na het ontvangen van al jullie wensen, benodigde informatie en de aanbetaling ga ik aan de slag met het ontwerpen van jullie kaart. 

 • Kunnen we een proefkaartje ontvangen?

Jullie ontvangen altijd een gratis en persoonlijke proefdruk. Deze ontvangen jullie nadat het digitale ontwerp helemaal naar wens is.

 • Wat is de levertijd?

Voor een trouwkaart en geboortekaartje op maat is het fijn als we ruim de tijd hebben om een prachtige kaart te ontwerpen. Twee maanden is hiervoor een mooie richtlijn. Voor een ontwerp uit de collectie trouwkaarten hebben we ongeveer vijf weken nodig.

 • Kunnen we met spoed een kaartje bestellen?

Neem voor een spoedopdracht altijd even contact met mij op via e-mail. Ik kan dan kijken wat jullie wensen zijn en of hiervoor ruimte in mijn agenda is. Houd wel rekening met extra (spoed)kosten die in rekening gebracht kunnen worden.

 • Kunnen we de bestanden en lettertypes ontvangen?

Om mijn ontwerpen zo goed mogelijk te beschermen deel ik geen open werkbestanden en lettertypes. Wanneer jullie elementen van de kaart terug willen laten komen in andere producten van een andere leverancier, kan ik wel elementen aanleveren in de juiste bestandsformaten zodat alles één geheel vormt.

 • We hebben een leuk ontwerp gezien op internet, kunnen jullie dit maken?

Ik kopieer geen ontwerpen van andere ontwerpers. Hebben jullie leuke voorbeelden gezien? Dan kunnen jullie dit uiteraard met mij delen zodat ik een goed beeld krijg van jullie wensen. Hierop baseer ik een eigen ontwerp.

 • We hebben zelf onderdelen zoals foto’s of illustraties, kun jij deze in een kaart verwerken?

Dat kan! Jullie geven Design by Loes dan het recht om alle aangeleverde bestanden te verwerken in het ontwerp. Het is echter niet toegestaan om bestanden aan te leveren waarvan jullie niet het recht hebben om deze te gebruiken. Bij overtreding kan Design by Loes niet aansprakelijk gesteld worden, niet door klanten en niet door derden.

 • Druk/print jij de kaarten zelf?

Nee. Ik werk met professionele drukkerijen waar de kwaliteit van zowel het drukwerk als het papier van hoog niveau is.

 • We hebben op de website kraft enveloppen gezien, kunnen we ook andere enveloppen bij je bestellen?

Ja, natuurlijk kan dat! Geef gerust aan wat jullie wensen zijn en ik ga op zoek naar de enveloppen die daar het beste bij passen! 

 • Kunnen we ook de enveloppen laten bedrukken?

Dat kan. We kunnen de enveloppen personaliseren zodat ze perfect passen bij de kaart en we kunnen ook de adressen op de enveloppen laten drukken. Ik heb hiervoor dan een adressenbestand in Excel nodig dat door jullie is gecontroleerd. 

 • Staat het Design by Loes logo altijd op de kaart?

Ja, net zoals bij andere producten verwerk ik ook in mijn ontwerpen mijn logo. Ik probeer dit altijd zo subtiel mogelijk te plaatsen. Indien de achterkant van de kaarten onbedrukt blijft staat mijn logo op de voorkant van de kaart. Wil je het logo liever op de achterkant, dan worden de extra kosten voor het bedrukken van de achterkant in rekening gebracht.

 • Verzending

Alle verzendingen laat ik uitvoeren door PostNL via een standaard pakketverzending mits anders is afgesproken. Jullie ontvangen dan een Track & Trace-code. Pakketten versturen naar het buitenland is ook mogelijk, hiervoor worden de PostNL tarieven gehanteerd.