Werkwijze geboortekaartjes maatwerk

Kennismaken

Wat leuk dat jullie geïnteresseerd zijn in mijn ontwerpen! 

Jullie kunnen via het formulier of een e-mail een offerte of meer informatie aanvragen. Ook wanneer jullie graag samen willen brainstormen kun je dat via een aanvraag laten weten. Jullie aanvraag wordt binnen enkele werkdagen beantwoord. 

Nadat jullie een aanvraag hebben gedaan om een geboortekaartje op maat te ontwerpen, akkoord hebben gegeven op de offerte en ik de aanbetaling heb ontvangen, ga ik voor jullie aan de slag.

Ontwerpen

Met jullie wensen, ideeën, informatie en mijn creativiteit begin ik met ontwerpen en ontvangen jullie binnen twee weken het eerste digitale ontwerp. Naar aanleiding van jullie feedback pas ik het ontwerp net zo lang aan tot het helemaal naar wens is. 

Inbegrepen zijn 2 correctierondes. Voor iedere extra correctieronde wordt €35,00 berekend.

Ik ontwerp kosteloos twee versies van de kaart wanneer het geslacht van de baby nog niet bekend is, mits de kaart in dezelfde stijl blijft. 

Proefdruk

Als het digitale ontwerp naar wens is en alle gegevens gecontroleerd op (spel)fouten, vraag ik een proefdruk aan bij de drukker. De proefdruk ontvangen jullie met ongeveer 7 werkdagen. Zo zien jullie hoe de uitnodiging er in het echt uit ziet. De eerste proefdruk is gratis. Mochten jullie meer proefdrukken willen ontvangen dan kan dit tegen een kleine meerprijs.

Bestellen

Zodra jullie akkoord hebben gegeven op de proefdruk kunnen we de definitieve bestelling plaatsen. Ik ontvang van jullie de definitieve aantallen. Jullie ontvangen van mij de factuur en zodra de betaling binnen is stuur ik de opdracht naar de drukker. Met ongeveer 7 werkdagen worden de kaarten bij jullie thuisbezorgd.

Verzending

De kaarten worden met de pakketverzending van PostNL verstuurd. Wil je liever een aangetekende verzending of een aangetekende & verzekerd verzending? Dan kan dat uiteraard. Jullie ontvangen een Track & Trace-code om het pakket volgen.

Levertijd

Het ontwerpproces, inclusief proefdruk, bestellen en verzenden duurt ongeveer acht weken. Sneller een ontwerp uitwerken is zeker mogelijk, vraag gerust naar de mogelijkheden!

Het is prettig om ongeveer 4 weken voor de uitgerekende datum het ontwerp helemaal klaar te hebben. Mocht de baby iets eerder komen dan staat alles al klaar. 

Prijzen

Geboortekaartjes op maat vanaf € 150

Inbegrepen zijn 2 correctierondes. Voor iedere extra correctieronde wordt €35,00 berekend.

De ontwerpkosten baseer ik op jullie wensen en ideeën.

Drukwerk – prijs op aanvraag.

Extra's

Sluitstickers

Sluitstickers zijn niet alleen geweldige eyecatchers op de enveloppen maar je plakt ze er ook heel eenvoudig mee dicht! Dat scheelt weer een hoop enveloppen dichtlikken! 

De standaardsticker is er één met een zwart hartje en een witte of transparante ondergrond. 

Gepersonaliseerde sluitstickers kan ik natuurlijk ook voor jullie maken! 
Prijs op aanvraag.

Prijzen

Standaardsticker € 0,15 per stuk
Gepersonaliseerde sticker* € 0,50 per stuk (totaal 60 stuks) € 0,27 per stuk (totaal 120 stuks)

* indicatie

Enveloppen

Ik heb prachtige gerecyclede enveloppen van kraftpapier op voorraad. Deze enveloppen vallen meteen op tussen alle andere post en zijn in diverse maten leverbaar.

Kraftenvelop € 0,50 per stuk

Liever een andere kleur of materiaal envelop? Geen probleem. Ik ga graag voor jullie op zoek naar de perfecte envelop voor jullie geboortekaartjes. 

Adresseren

Geschreven adressen op de enveloppen maken de kaartjes natuurlijk extra persoonlijk! Of laten jullie de adressen liever op de enveloppen drukken? Dan gebruiken we natuurlijk hetzelfde lettertype als op het geboortekaartje!
Prijs op aanvraag.
Indicatie: 60 st. €27,65  120 st. €36,05

Kraamborrel kaartjes

Willen jullie vrienden en familie uitnodigen voor een kraamborrel of feestje? Dit kunnen we in het ontwerp van het geboortekaartje verwerken of we kunnen losse kaartjes in een bijpassend ontwerp toevoegen. Dit is laatste is handig als niet iedereen, die een geboortekaartje ontvangt, ook voor het kraamfeestje is uitgenodigd.

Raamborden

Laat de hele buurt weten dat jullie baby is geboren met een raambord in hetzelfde ontwerp als het geboortekaartje! Een geweldige eyecatcher en een leuke binnenkomer voor het kraambezoek! 

Geboorteposters

Aan de hand van het ontwerp van het geboortekaartje kan ik ook een geboorteposter voor jullie ontwerpen. Dit ontwerp kunnen we in diverse maten op diverse papiersoorten laten drukken. Heel leuk om in de babykamer op te hangen of om cadeau te geven/krijgen.

Touw & Lint


Geboortekaartjes worden exclusief touw en linten geleverd. Jullie zijn dus vrij om hierin eigen keuzes te maken. Heb je vragen of wil je advies? Ik denk graag met jullie mee!

Touw en linten (zoals bij de proefdruk meegeleverd) zijn te verkrijgen bij diverse bouwmarkten, tuincentra, hobbywinkels, bloemisten, HEMA en de supermarkt.

Uiteraard kan ik dit ook voor jullie verzorgen. Prijs op aanvraag.

Doopsuikers & Bedankjes

Ook voor doopsuikers en bedankjes kan ik met jullie meedenken en in dezelfde stijl als het geboortekaartje iets moois ontwerpen!

FAQ's Veelgestelde vragen & antwoorden

 • Wat kost een kaartje per stuk?

Er zijn geen vaste prijzen voor de kaartjes die ik ontwerp. Prijzen worden o.a. gebaseerd op jullie wensen, aantallen, papiersoort, formaat en afwerking. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken zodat ik een offerte op kan stellen.

 • Kunnen we een afspraak maken?

In de meeste gevallen gaat het contact via e-mail maar een brainstormsessie via de telefoon of Skype is ook mogelijk.

Wil je graag langskomen in Alphen aan den Rijn om aan de keukentafel te brainstormen, de ontwerpen te bekijken en jullie wensen te bespreken? Dat kan! Ik maak graag een afspraak met jullie op een doordeweekse dag (ook in de avond). 

Als jullie langs willen komen breng ik vooraf € 45 in rekening. Indien jullie akkoord gaan met het ontwerpen van een kaart op maat, dan worden deze kosten in mindering gebracht op de eindfactuur.

 • Naast enveloppen willen we graag nog andere items rondom onze kaart bestellen kan dat?

Uiteraard! Ik denk graag met jullie mee en kan bijvoorbeeld ook een prachtige huisstijl voor jullie ontwerpen. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

 • Kan ik een vrijblijvend ontwerp ontvangen?

Ik ontwerp niet vrijblijvend. Bij akkoord op de offerte en na het ontvangen van al jullie wensen, benodigde informatie en de aanbetaling ga ik aan de slag met het ontwerpen van jullie kaart. 

 • Kunnen we een proefkaartje ontvangen?

Jullie ontvangen altijd een gratis en persoonlijke proefdruk. Deze ontvangen jullie nadat het digitale ontwerp helemaal naar wens is.

 • Wat is de levertijd?

Voor een trouwkaart en geboortekaartje op maat is het fijn als we ruim de tijd hebben om een prachtige kaart te ontwerpen. Twee maanden is hiervoor een mooie richtlijn. Voor een ontwerp uit de collectie trouwkaarten hebben we ongeveer vijf weken nodig.

 • Kunnen we met spoed een kaartje bestellen?

Neem voor een spoedopdracht altijd even contact met mij op via e-mail. Ik kan dan kijken wat jullie wensen zijn en of hiervoor ruimte in mijn agenda is. Houd wel rekening met extra (spoed)kosten die in rekening gebracht kunnen worden.

 • Kunnen we de bestanden en lettertypes ontvangen?

Om mijn ontwerpen zo goed mogelijk te beschermen deel ik geen open werkbestanden en lettertypes. Wanneer jullie elementen van de kaart terug willen laten komen in andere producten van een andere leverancier, kan ik wel elementen aanleveren in de juiste bestandsformaten zodat alles één geheel vormt.

 • We hebben een leuk ontwerp gezien op internet, kunnen jullie dit maken?

Ik kopieer geen ontwerpen van andere ontwerpers. Hebben jullie leuke voorbeelden gezien? Dan kunnen jullie dit uiteraard met mij delen zodat ik een goed beeld krijg van jullie wensen. Hierop baseer ik een eigen ontwerp.

 • We hebben zelf onderdelen zoals foto’s of illustraties, kun jij deze in een kaart verwerken?

Dat kan! Jullie geven Design by Loes dan het recht om alle aangeleverde bestanden te verwerken in het ontwerp. Het is echter niet toegestaan om bestanden aan te leveren waarvan jullie niet het recht hebben om deze te gebruiken. Bij overtreding kan Design by Loes niet aansprakelijk gesteld worden, niet door klanten en niet door derden.

 • Druk/print jij de kaarten zelf?

Nee. Ik werk met professionele drukkerijen waar de kwaliteit van zowel het drukwerk als het papier van hoog niveau is.

 • We hebben op de website kraft enveloppen gezien, kunnen we ook andere enveloppen bij je bestellen?

Ja, natuurlijk kan dat! Geef gerust aan wat jullie wensen zijn en ik ga op zoek naar de enveloppen die daar het beste bij passen! 

 • Kunnen we ook de enveloppen laten bedrukken?

Dat kan. We kunnen de enveloppen personaliseren zodat ze perfect passen bij de kaart en we kunnen ook de adressen op de enveloppen laten drukken. Ik heb hiervoor dan een adressenbestand in Excel nodig dat door jullie is gecontroleerd. 

 • Staat het Design by Loes logo altijd op de kaart?

Ja, net zoals bij andere producten verwerk ik ook in mijn ontwerpen mijn logo. Ik probeer dit altijd zo subtiel mogelijk te plaatsen. Indien de achterkant van de kaarten onbedrukt blijft staat mijn logo op de voorkant van de kaart. Wil je het logo liever op de achterkant, dan worden de extra kosten voor het bedrukken van de achterkant in rekening gebracht.

 • Verzending

Alle verzendingen laat ik uitvoeren door PostNL via een standaard pakketverzending mits anders is afgesproken. Jullie ontvangen dan een Track & Trace-code. Pakketten versturen naar het buitenland is ook mogelijk, hiervoor worden de PostNL tarieven gehanteerd.