Werkwijze Geboortekaartjes op maat

Kennismaken

Wat leuk dat jullie nieuwsgierig zijn naar mijn ontwerpen! Je kunt per email of het contactformulier een offerte en meer informatie aanvragen. 

Als jullie het prettig vinden om samen te brainstormen of jullie wensen telefonisch te bespreken dan is dat uiteraard mogelijk!

Om jullie aanvraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden is het belangrijk dat de aanvraag zo compleet mogelijk wordt ingevuld. Het gaat hierbij om; Type kaart, persoonlijke wensen, aantal kaarten, aantal versies, uitgerekende datum en of het geslacht al bekend is.

Jullie aanvraag wordt binnen enkele werkdagen beantwoord.

Bij akkoord op de offerte heb ik altijd per mail een bevestiging van jullie nodig. Naar aanleiding van deze mail ontvangen jullie van mij een mail met de factuur voor de aanbetaling en de informatie die ik van jullie nodig heb. Als ik beide van jullie heb ontvangen start ik met het ontwerpen van jullie geboortekaartje.

Ontwerpen

Met jullie wensen, informatie en mijn creativiteit ga ik met jullie ontwerp aan de slag. Na het ontvangen van jullie informatie en de aanbetaling kun je binnen 2 weken het eerste digitale ontwerp ontvangen. Jullie bekijken het ontwerp samen door en sturen mij per mail jullie feedback waarmee ik voor jullie weer aan de slag ga. 

Bij maatwerk zijn het aantal correctierondes vrij en hebben we dus alle ruimte om aan te passen tot het ontwerp helemaal naar jullie wens is! Ik ontwerp kosteloos twee versies van de kaart wanneer het geslacht van de baby nog niet bekend is. Mits deze twee versies in dezelfde style zijn.

Proefdruk

Als het digitale ontwerp naar wens is en alle gegevens door jullie zijn gecontroleerd op (spel)fouten vraag ik voor jullie de proefdruk bij de drukker aan. De proef krijgen jullie met ongeveer 7 werkdagen thuisgestuurd. Zo zien jullie hoe de geboortekaartjes er in het echt uit ziet. De eerste proefdruk is gratis, mochten jullie meer proeven willen ontvangen dan kan dit tegen een kleine meerprijs.

Kaarten laten drukken

Als de proefkaart binnen is en jullie helemaal enthousiast zijn kunnen we de bestelling plaatsen. Ik ontvang van jullie de definitieve aantallen. Jullie ontvangen van mij de factuur en wanneer de betaling binnen is, stuur ik de opdracht door naar de drukker. Met ongeveer 7 werkdagen worden de geboortekaartjes bij jullie thuis bezorgd.

Levering

De geboortekaartjes worden met de pakketverzending van PostNL verstuurd. Jullie ontvangen altijd een Track & Trace code zodat jullie het pakket kunnen volgen. Geboortekaartjes ophalen in Alphen aan den Rijn is in overleg en op afspraak mogelijk.

Levertijd

De precieze geboortedag van de baby is in de meeste gevallen onvoorspelbaar. Ik adviseer zo’n 4 weken voor de uitgerekende datum het ontwerp klaar te hebben. Mocht de baby eerder komen zijn we daar op voorbereid en zo hebben jullie de laatste weken tijd voor andere dingen!

Het ontwerpproces, inclusief proefdruk en leveren van de kaarten duurt ongeveer 5/8 weken. In sommige gevallen gaat dit sneller maar met deze richtlijn hebben we een mooie tijd om prachtig geboortekaartje te realiseren. 

Prijzen

Ontwerp trouwkaart maatwerk vanaf €150,00
De ontwerpkosten worden naar jullie wensen en ideeën berekend.

Drukwerk – prijs op aanvraag.

Extra's

Sluitstickers

Het leuke van het gebruik van sluitstickers is dat ze niet alleen een toffe eye catcher op de enveloppen zijn, je plakt er de envelop ook heel eenvoudig mee dicht! Scheelt een hoop enveloppen dichtlikken.

Standaard sticker met zwart hartje. Keuze uit witte of transparante ondergrond. €0,15 per stuk.

Gepersonaliseerde stickers kan ik voor jullie maken met een ontwerp dat aansluit op het geboortekaartje.
Prijs op aanvraag.
Indicatie: 60 st. €0,50 p.s.  
120 st. €0,27 p.s.

Enveloppen

Op voorraad heb ik deze prachtige gerecyclede kraft papier enveloppen. Deze mooie enveloppen zullen echt opvallen tussen alle andere post! In diverse maten beschikbaar! Kraft enveloppen: €0,50 per stuk

Liever een andere kleur envelop? Ik ga graag voor jullie opzoek naar de juiste envelop om jullie geboortekaartjes in te versturen!

Adresseren

Je kunt er voor kiezen de adressen zelf op de enveloppen te schrijven. Dat maakt het heel persoonlijk! Wil je liever de adressen op de envelop laten drukken? Dat kan in dezelfde lettertypes als we in het geboortekaartje gebruiken!
Prijs op aanvraag.
Indicatie: 60 st. €27,65  120 st. €36,05

Kraamborrel kaartjes

Willen jullie je vrienden en familie uitnodigen voor een kraamborrel of feestje? Dit kunnen we in het ontwerp van het geboortekaartje verwerken maar ook mogelijk is om hiervoor losse kaartjes in bijpassend ontwerp toe te voegen. Handig als niet iedereen die een geboortekaartje ontvangt voor het kraamfeestje is uitgenodigd!

Raamborden

Laat de hele buurt weten dat jullie baby is geboren met een raambord in het zelfde ontwerp als het geboortekaartje! Hele toffe erecatcher en een leuke binnenkomer voor jullie kraambezoek! 

Geboorteposters


Met het ontwerp van het geboortekaartje kan ik voor jullie ook een geboorteposter voor jullie ontwerpen. Dit ontwerp kunnen we in diverse maten op vele ondergronden laten afdrukken. Heel leuk om in de babykamer op te hangen! Ook leuk om kado te geven of te krijgen!

Touw & Lint

Geboortekaartjes worden los en exclusief touw geleverd. Jullie zijn dus vrij om hierin eigen keuzes te maken. Heb je vragen of wil je advies? Ik denk graag met jullie mee!

Hebben jullie liever dat ik de trouwkaarten samenstel en touw verzorg? Dat kan uiteraard ook. Prijs op aanvraag

Doopsuikers & Bedankjes

Ook voor doopsuikers en of bedankjes voor het kraambezoek kan ik met jullie meedenken en in dezelfde style als het geboortekaartje iets moois realiseren!

FAQ's Veelgestelde vragen & antwoorden

 • Wat kost een kaartje per stuk?

Er zijn geen vaste stuk prijzen voor de kaartjes die ik ontwerp. Prijzen worden berekend aan de hand van jullie wensen, de aantallen, papiersoorten, formaat en afwerking. Ik maak graag een passende offerte voor jullie, neem dus gerust contact met mij op om jullie wensen en mogelijkheden te bespreken waarnaar ik een offerte voor jullie zal maken.

 • Kunnen we een afspraak maken?

In de meeste gevallen gaat het contact tussen mij als ontwerper en de geïnteresseerde bruidsparen per mail. Ook een telefonische brainstormsessie of Skype gesprek worden regelmatig gedaan.

Wil je graag langskomen in Alphen om aan de keukentafel te brainstormen, de ontwerpen te bekijken en jullie wensen te bespreken? Dat kan! Ik maak graag een afspraak met jullie!

Doordeweekse dagen en avonden zijn mogelijk! Voor deze afspraak wordt €45,00 in rekening gebracht en dient vooraf te worden voldaan. Bij akkoord op het ontwerpen van maatwerk trouwkaarten worden deze kosten in mindering gebracht op de factuur.

 • Naast enveloppen willen we graag nog andere items voor onze bruiloft bestellen kan dat?

Uiteraard. Ik denk graag met jullie mee en ontwerp een prachtige bruiloft-huisstijl voor jullie. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. 

 • Kan ik een vrijblijvend ontwerp ontvangen?

|k ontwerp niet vrijblijvend. Bij akkoord op de offerte en het ontvangen van alle wensen, info en de aanbetaling ga ik aan de slag met het ontwerp van jullie kaart. 

 • Kan ik een proefkaartje ontvangen?

Je ontvangt altijd een gratis en persoonlijke proefdruk. Deze ontvang je bij akkoord op de offerte en wanneer de digitale ontwerp helemaal naar jullie wens is.

 • Wat is de levertijd?

Voor een ontwerp op maat is het fijn dat we de tijd hebben om een prachtige kaart te ontwerpen. 2 maanden is hiervoor een mooie richtlijn. Voor een ontwerp uit de collectie hebben we ongeveer 4 weken nodig.

 • Kan ik met spoed een kaartje bestellen?

Neem voor een spoedopdracht altijd even contact met mij op. Ik kan dan kijken wat jullie wensen zijn en wat mijn agenda voor mogelijkheden bied binnen de tijd die er nog is. Houdt wel rekening met eventueel spoedkosten die in rekening kunnen worden gebracht.

 • Kan ik de bestanden en lettertypes ontvangen?

Om mijn ontwerpen zo goed mogelijk te beschermen stuur ik geen open werkbestanden en ook geen lettertypes. Wanneer je elementen van de kaart terug wil laten komen op andere producten van een andere leverancier, kan ik wel elementen aanleveren in de juiste bestandsformaten zodat het samen een geheel vormt.

 • Ik heb een leuk ontwerp gezien op internet, kunnen jullie dit maken?

Ik kopiëren geen kaarten van andere ontwerpers. Heb je leuke voorbeelden gezien? Dan kun je dit uiteraard met mij delen zodat ik een goed beeld krijg van wat je wensen zijn, waar ik voor jou weer een uniek ontwerp uit creëer.

 • Ik heb zelf onderdelen zoals foto’s of illustraties, kun jij deze in een kaart verwerken?

Dat kan zeker! Hierbij geef jij Design by Loes het recht om alle aangeleverde bestanden te gebruiken in het ontwerp. Het is niet toegestaan bestanden aan te leveren waarvan je niet het recht hebt deze te gebruiken. Bij overtreding hiervan kan Design by Loes hier niet aansprakelijk voor worden gesteld; zowel door klant als door derden. Ik ga er vanuit dat je beschikt over alle rechten over de aangeleverde bestanden.

 • Druk/print jij de kaarten zelf?

Nee. Ik werk met professionele drukkerijen waar ik de kaarten laat maken. Ik heb jouw contact met deze drukkerijen waarbij de kwaliteit van zowel het drukwerk als het papier van hoog niveau is.

 • Ik heb op de website kraft enveloppen gezien, kan ik ook andere enveloppen bij je bestellen?

Ja natuurlijk kan dat! Geef gerust aan wat je wensen hierin zijn en ik ga voor je op zoek naar de enveloppen die daar het beste bij passen! 

 • Kunnen we ook de enveloppen laten bedrukken?

Dat kan zeker. We kunnen de enveloppen personaliseren zodat ze perfect passen bij de kaart en we kunnen ook de adressen op de enveloppen laten drukken zodat je ze niet hoeft te schrijven. Hiervoor ontvang ik van jullie een compleet Excel bestand van jullie, welke door jullie is gecontroleerd. 

 • Staat het Design by Loes logo altijd op de kaart?

Ja, net zoals bij andere producten staat ook bij mijn product het logo erop. Ik probeer deze altijd zo subtiel mogelijk te plaatsen. Indien de achterkanten van de kaartjes onbedrukt blijven staat mijn logo op de voorkant van de kaart. Wil je dit logo liever op de achterkant, dan is dat zeker mogelijk, de extra kosten voor het drukken van de achterkant worden dan wel in rekening gebracht.

 • Verzending

Alle verzendingen laat ik uitvoeren door PostNL. Standaard wordt gekozen voor standaard pakketverzending mits anders is afgesproken. Je ontvangt altijd een Track & Trace code van het verzonden pakket. Pakketten versturen naar het buitenland is ook mogelijk, hiervoor worden de PostNL tarieven gehanteerd. 

[instagram-feed]